moj posao

Što učiniti u slučaju greški na poslu

Greške na moj posao su učestala pojava te se svima događaju. Ipak, nemojte previše katastrofizirati već poduzmite sljedeće korake koji će vam pomoći da na drugu stranu situacije izađete u još boljem stanju.

1. Imajte situaciju u perspektivi

Uvijek je dobro racionalno sagledati situaciju te se ne izgubiti u vlastitom emocionalnom odgovoru. Velika je vjerojatnost da se ne bavite zanimanjem kao što je liječničko gdje bi vaša greška mogla životno nekoga ugroziti. Zato imajte stvari u perspektivi oko moj posao i shvatite da vaša greška ima mnogo uže posljedice nego greške koje se događaju u pojedinim zanimanjima.

2. Ispričajte se ako je to potrebno

Ukoliko ste počinili grešku dobro je ispričati se za istu. Ne morate mnogo ići u širinu, jedna ili dvije iskrene rečenice će biti dovoljne. U velikoj većini slučajevima i s većinom ljudi to će biti dovoljno da vam greške budu oproštene i da možete nastaviti graditi pozitivnu reputaciju u moj posao.

3. Imajte plan poboljšanja

Analizirajte svoje prethodne performanse kako biste mogli identificirati konkretne pogreške i onda napraviti plan kako ih iskorijeniti. Napravite listu svojih pogrešaka u prethodnim razdobljima oko moj posao i onda za svaku stavku napišite što je rješenje te implementirajte ga u praksi.

4. Brinite za životni stil

Loš životni stil će uvelike povećati vjerojatnost pojavljivanja grešaka na moj posao. Zapitajte se je li dobivate dovoljno sna te ako je odgovor negativan promijenite raspored spavanja. Isto tako nedostatak vježbanja i predugo sjedenje za stolom će također pridonijeti lošim rezultatima za moj posao. Loša prehrana će također izazvati višak kilograma i manjak raspoloženja.

5. Vratite povjerenje

Poljuljano povjerenje možete ponovno izgraditi jedino konzistentnim pružanjem dobrih rezultata na budućim zadacima. Nemojte očajavati zbog prošlosti već krenite graditi novu pozitivnu reputaciju tako što ste implementirali prethodne točke iz ovog članka. Ako implementirate preporuke u ovom tekstu velika je vjerojatnost da ćete uspjeti prebroditi trenutne probleme.