moj posao

Kako i zašto kreirati profil na LinkedIn-u?

Kreiranje profila na LinkedInu može vam pomoći za moj posao u izgradnji vaše profesionalne mreže, promociji vašeg brenda i pronalaženju novih poslovnih prilika. Evo koraka kako to napraviti:

 1. Registracija: Prvo se morate registrirati na LinkedIn koristeći svoju e-mail adresu i lozinku.
 2. Profil slika: Postavite profilnu sliku koja odražava vaš profesionalni izgled. To bi trebala biti visokokvalitetna fotografija na kojoj ste u odjeći koju biste nosili na moj posao.
 3. Osobne informacije: Unesite osnovne informacije o sebi, uključujući ime, prezime, radno mjesto i industriju u kojoj radite.
 4. Radno iskustvo: Napišite detaljne informacije o svom radnom iskustvu, uključujući nazive poslova, opise zadataka i duljine trajanja svakog radnog mjesta.
 5. Obrazovanje: Unesite informacije o svom obrazovanju, uključujući nazive škola i fakulteta, stečene diplome i godine završetka.
 6. Vještine: Dodajte svoje vještine koje su relevantne za vaše radno mjesto i industriju.
 7. Recenzije i preporuke: Zahtijevajte od svojih kolega, bivših šefova ili suradnika da vam daju recenzije i preporuke na vašem profilu.
 8. Sadržaj: Objavljujte sadržaj koji odražava vaš profesionalni interes i stručnost. To može uključivati članke, slajdove i videozapise.

Nakon što ste završili s kreiranjem svog profila, preporučljivo je redovito ga ažurirati i pratiti novosti u svom području rada, te komunicirati s drugim profesionalcima putem LinkedIna. To će vam pomoći u izgradnji jake profesionalne mreže i održavanju kontakata sa svojim kolegama i suradnicima, što uvelike pomaže za moj posao.

LinkedIn je dobar za moj posao jer omogućuje ljudima da se povežu i komuniciraju sa drugim profesionalcima iz svoje industrije. LinkedIn također omogućava kompanijama da promoviraju svoje proizvode i usluge, te da traže talente i stupe u kontakt s potencijalnim kandidatima za moj posao.

Korištenjem profila na Linkedinu, možete predstaviti svoje vještine, radno iskustvo i akademske postignuće, što može pomoći u pronalaženju novih poslovnih prilika. Također, možete pratiti kompanije i industrije u kojima želite raditi, pratiti novosti i tendencije u svom području rada, te stupiti u kontakt s drugim profesionalcima i učiti od njih.

Kako tražiti moj posao na LinkedIn-u?

 1. Pretraživanje poslova: Možete koristiti LinkedIn Jobs alat za pretraživanje poslova koji su dostupni u vašem području ili industriji. Možete filtrirati rezultate prema lokaciji, vrsti radnog odnosa i ključnim riječima.
 2. Apliciranje na poslove: Kada pronađete moj posao koji vas zanima, možete se jednostavno prijaviti putem LinkedIn profila i pošaljete svoj životopis i motivacijsko pismo.
 3. Povećanje vidljivosti: Ažurirajte svoj LinkedIn profil kako bi privukli pažnju potencijalnih poslodavaca. To uključuje dodavanje informacija o radnom iskustvu, obrazovanju, vještinama i preporukama.
 4. Mrežiranje: LinkedIn je odlično mjesto za izgradnju profesionalne mreže i komunikaciju s potencijalnim poslodavcima i kontaktima u vašoj industriji. Možete komunicirati s ljudima iz svog područja rada putem LinkedIn grupa, razmjene poruka ili direktnih kontakata.
 5. Brzi aplikanti: Ako se želite javiti na što više poslova, možete koristiti LinkedInov alat “Brzi aplikant” koji vam omogućuje brzo slanje životopisa i motivacijskog pisma na nekoliko poslova odjednom.