moj posao

Korištenje interesa u životopisu

Pitate se je li dobro navesti interese u životopisu? Znamo da je životopis dokument koji služi za određivanje prvog dojma o vama kod traženja moj posao. Riječ je o papiru koji može utjecati na dobivanje prilike za intervju ili ne.

Volite li šetati prirodom, kuhati ili možda ići na paintball? Vikendom i izvan radnog vremena bavite se aktivnostima koje oblikuju vašu osobnost, a budući da je riječ o onome što direktno utječe na ono što nudite tvrtci, interesi su također važan dio vašeg životopisa što je važno za moj posao.

Povezanost s vještinama za poziciju

Marketinška agencija će voljeti pročitati da u slobodno vrijeme vodite svoj blog jer time iz prve ruke znate što je potrebno za uspješno pisanje, poznajete društvene mreže i sposobni ste stvoriti zanimljiv sadržaj za moj posao.

Odaberete li hobije i iskustva u životopisu koja su prikladna za položaj za koji se prijavljujete, dokazat ćete da ste još bolji. No nemojte pretjerivati, dva do tri primjera su sasvim dovoljna te nikada nemojte izmišljati jer onda možda se ionako ne uklapate u poziciju u tvrtci oko moj posao.

Dobar predmet razgovora

Neki poslodavci i sami od sebe vole postavljati pitanja o vašim hobijima i interesima pa bez obzira na to hoćete li ih navesti u životopisu ili ne, razmislite o njima kako biste imali spreman odgovor i na to pitanje. U nekim slučajevima postoji vjerojatnost da će poslodavac imati iste ili slične interese kao i vi što će biti dodatna tema za razgovor kako biste se opustili, ali uz to sigurno i ostali kao kandidat kojeg će poslodavac zapamtiti i što će stvoriti osjećaj prisnosti i povećati šansu dobivanja moj posao.

Nakon što je atmosfera opuštenija onda će i dio razgovora oko poslovnih tema proći glađe za obje strane.

Povezanost s kulturom tvrtke

Svatko od nas ima viziju tvrtke u kojoj želi raditi i unaprijed zna na koje uvjete će pristati za moj posao. Vjerojatno i vi imate, osim visine plaće, ideju uvjeta rada koji odgovaraju vama i vašoj osobnosti. Možda je to fleksibilno radno vrijeme, udaljeni rad ili tvrtka koja jednostavno cijeni svoje zaposlenike.

U današnje vrijeme tvrtke i poslodavci se trude da njihovi zaposlenici budu zadovoljni na radnom mjestu jer su time motiviraniji i produktivniji te je veća vjerojatnost da će duže ostati na moj posao. Ako odlučite navesti interese u životopisu, time ćete u isto vrijeme pokazati i vaš odnos prema kulturi tvrtke.

Uvijek budite iskreni kod navođenja interesa u životopisu, ali razmišljajte o tome kako ih možete povezati s tvrtkom. Ako tvrtka na internetskim stranicama ili društvenim mrežama ima objave i fotografije s tenijskih terena, a vi ste zaljubljenik u tenis, svakako navedite to pod interesima u životopisu.