moj posao

Poslovi budućnosti, kažu poslodavci

Istraživanje Hrvatske gospodarske komore (HGK) otkriva da prema mišljenju poslodavaca, moj posao budućnosti su trenutno deficitarna zanimanja iz područja zanatskih poslova kao što su električar, stolar, krojač, šivač, mesar i vodoinstalater. Također, uključuju se i profesije u sferi zelene i digitalne tranzicije.

HGK je na konferenciji EDUkarijera – Obrazovanjem do zanimanja budućnosti predstavila rezultate istraživanja o potrebama za dodatnim znanjima i vještinama na tržištu rada. Istraživanje je obuhvatilo 560 srednjih i velikih tvrtki te 370 građana, kako se navodi u priopćenju.

Pored identifikacije moj posao budućnosti, istraživanje je također otkrilo da su mogućnosti za edukaciju jedan od glavnih prioriteta za radnike prilikom odabira poslodavca. Također, gotovo 40 posto poslodavaca koji su sudjelovali u istraživanju nema predviđen budžet za edukaciju za moj posao svojih zaposlenika.

Petar Mišević, voditelj Samostalne službe za obrazovanje, kvalitetu i informacijsku sigurnost HGK-a, istaknuo je da kontinuirana edukacija i stjecanje mikrokvalifikacija predstavljaju jedno od rješenja za trenutnu krizu radne snage u Hrvatskoj. Također je naglasio da su povratne informacije koje su prikupljene od zaposlenika i poslodavaca pokazale da je svijest o važnosti edukacije prisutna u obje skupine, ali nedostaju konkretne akcije. Mišević je izrazio podršku već pokrenutim stimulativnim mjerama te naglasio da je cilj lobirati kod donositelja odluka kako bi se opseg stimulacija proširio.

Prema istraživanju, poslodavcima je najteže pronaći zaposlenike za moj posao sa srednjom stručnom spremom (41 posto), dok je gotovo jednako zahtjevno naći zaposlenike s visokom stručnom spremom (28 posto) i niskokvalificirane (25 posto).

Rezultati istraživanja otkrivaju značajno razilaženje između prioriteta poslodavaca i zaposlenika. Na primjer, rad u timu je na prvom mjestu liste prioriteta poslodavaca, dok je to jedna od najmanje važnih stavki za zaposlenike. S druge strane, validacija rada zaposlenika je važna zaposlenicima, dok to nije navedeno kao prioritet za poslodavce i za moj posao.

Na panelu o usklađivanju programa obrazovanja odraslih s potrebama tržišta rada raspravljalo se o trendovima potražnje kvalifikacija na tržištu rada. “U Hrvatskoj je oko 70 posto učenika uključeno u strukovno obrazovanje, što je više od prosjeka EU, ali upitna je tržišna opravdanost tih kvalifikacija. Nužno je jače povezivanje učenika i poslodavaca, treba implementirati model učenja temeljen na radu”, izjavila je Ivana Pilko Čunčić, načelnica Sektora za srednjoškolski odgoj i obrazovanje i obrazovanje odraslih iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dodala je da su se posljednjih godina primijetile promjene i povećao je interes za strukovnim zanimanjima, uključujući i više kvalificiranih zanimanja koja se smatraju deficitarnima.