moj posao

Kvalitete potrebne za promaknuće na poslu

Mnogi se pitaju kako dobiti promaknuće na moj posao nakon određenog vremena provedenog radeći. Uvijek očekujemo da se naš trud, naša marljivost, a u konačnici i naši rezultati, nagrade, a većina zaposlenika očekuje promaknuće na poslu. Promaknuće u startu znači – bolja pozicija, viša plaća, veća kontrola i općenito poboljšan životni stil.

1. Izvrsnost u poslu koji obavljate

Iako vam se ovo čini očito važno je ponovno naglasiti. Ako u moj posao niste iznadprosječno dobri i ako ne ostvarujete jako dobre rezultate, vrlo je mala vjerojatost da ćete napredovati.

Prvo se usredotočite na to kako obavljate moj posao. Biti dobar u svom poslu nije dovoljno. Da biste dobili promaknuće i bili unaprijeđeni morate pokazati da ste jako dobri i da posao obavljate na visokoj razini. Zbog vašeg rada tvrtka će tvrtka bilježiti povećane prihode.

2. Voljnost za konstantnim usavršavanjem

Dobar pa čak i odličan zaposlenik kvalitetno će obavljati moj posao. Ipak,  njegovi učinci bit će isti svakog mjeseca i svake godine. Iste vještine koje ne bivaju poboljšane i kojima se ne dodaju nove znači stagnaciju.

Suprotno tome, zaposlenik visokog potencijala svakodnevno dokazuje poslodavcu da će ne samo briljirati na svojoj radnoj poziciji i zadatke obavljati kvalitetno, već će se i konstantno tjerati na dodatno usavršavanje i napredovanje.

3. Razvijeni dobri odnosi unutar organizacije

Imajte na umu sljedeće: ne postoji brži način da umanjite svoje šanse za napredak od stvaranja neprijatelja u okruženju u kojem radite. Umjesto toga, učinite upravo ono suprotno – učinite da ljudi budu na vašoj strani i da i oni žele vaš napredak za moj posao.

Recept je jednostavan. Budite dobri prema kolegama, poštujte ih pa čak i u slučajevima ako se oni ne ponašaju isto prema vama. Budite svjesni svoje pojave i kako nastupate prema drugima u radnom okruženju.

4. Razvijena sposobnost slušanja

Postoji krivo shvaćanje da morate dominirati u svakom razgovoru oko moj posao u kojem sudjelujete kako biste svima dokazali da ste doista vođa. U stvarnosti je upravo suprotno.

Jedan od najboljih načina da poboljšate svoje vještine, izgradite dobre odnose s drugima i postanete strateški aktivniji je aktivno slušanje drugih ljudi. Ako niste dobri u tome, pravo je vrijeme da naučite kako aktivno slušati i dobijete benefite istoga.

5. Dobro razvijene komunikacijske sposobnosti

Vaše riječi govore ljudima tko ste i što možete. Način na koji se izražavate i nastupate prema ljudima će se jako odraziti na cjelokupnu atmosferu i samu mogućnost napredovanja na vašem radnom mjestu. Zato se potrudite razviti kvalitetne komunikacijske sposobnosti te ih koristiti u svojm okruženju da dobijete prave rezultate.