moj posao

8 načina da zadržite svoje najbolje djelatnike

Jedan od najboljih načina da nastavite s razvitkom svoje tvrtke jest da zadržite ključne talente i da budu zadovoljni s moj posao. Evo osam načina da svoje najbolje zaposlenike zadržite na okupu.

Uspješne tvrtke vode brigu o zadržavanju zaposlenika jer zamjena onih darovitih i produktivnih, zahtijeva vrijeme i novac. Odlazak talentiranih zaposlenika iz organizacije također može uzrokovati pritisak na postojeće zaposlenike koji moraju preuzeti dodatni posao dok se njihova mjesta ponovno ne popune. S obzirom na to, zadržavanje vrhunskih zaposlenika trebao bi biti prioritet. Donosimo osam savjeta kako zadržati svoje najbolje ljude.

Natprosječna plaća

Jedan od najočitijih načina da zadržite svoje najbolje radnike je ponuditi plaće bolje od onih prosječnih te raznolike beneficije. To može ohrabriti djelatnike i potaknuti ih da zadrže moj posao, ako zbog ničeg drugog, već zbog plaće i povlastica koje imaju.

Dozvolite im da podjele svoje mišljenje

Iako se to na prvu može učiniti beznačajnim, stvaranje kulture u kojoj zaposlenici mogu slobodno govoriti – u razumnim granicama – može održati angažiranost zaposlenika za moj posao i njihovu želju za radom. Mnogi zaposlenici možda neće htjeti progovoriti zbog straha od potencijalnog otkaza, stoga je važno osigurati da se radnici osjećaju ugodno pričajući o stvarima koje bi htjeli promijeniti.

Pokažite zahvalnost i poštovanje

Povrh plaće, pobrinite se da svojim najboljim zaposlenicima redovite pokazujete koliko cijenite njih i njihov rad. To može uključivati javno priznanje zaposlenicima za njihova postignuća, proslave njihovih rođendana, pružanje bonusa i raznih pogodnosti.

Potaknite sudjelovanje i prikupite povratne informacije

Zaposlenici žele znati da slušate i stvarno želite čuti njihovu povratnu informaciju. U današnje vrijeme možete upotrijebiti mnoge online alate kako biste brzo, jednostavno i anonimno prikupili povratne informacije za moj posao te iste obradili. Zatim odgovorite za svaki zaprimljenu informaciju od svakog zaposlenika, unutar razumnog vremena.

Izbjegavajte mikro-upravljanje

Možda su vam već prije rekli da moj posao izbjegava mikro-upravljanje ljudima jer to može ugroziti njihovu produktivnost, ali također odvratiti zaposlenike s visokim učinkom od želje da nastanu raditi upravo kod vas. Mikromenadžment šteti moralu i zaposlenicima oduzima priliku da za sebe stvore bolje rezultate.

Prepoznajte i uložite u one s visokim učinkom

Dok vaši zaposlenici razvijaju svoje vještine, pratite njihovu produktivnost i rezultate tijekom vremena kako biste prepoznali koji se među njima ističu. Zatim poradite na ulaganju u iste, kako bi savladali nova znanja i vještine za moj posao.

Ponudite priliku za napretkom

Zvuči primamljivo držati najbolje zaposlenike na istom položaju s istim dužnostima. Ako rade iznad očekivanja, zašto mijenjati moj posao? No zaposlenici koji stalno rade iste zadatke, uvijek iznova, također se mogu zasititi svojim poslom. Ako traže koji zadatak više ili promjenu nekih od zaduženja, ozbiljno razmislite o tome.

Pružite fleksibilnost

Čak i prije nego što su koronavirus i rad na daljinu bili na kraj pameti mnogim tvrtkama, zaposlenici su tražili fleksibilne radne rasporede. Fleksibilnost može pružiti značajan poticaj vašim najboljim radnicima da ostanu.