moj posao

Što je najvažnije u potrazi za dobrim poslodavcem?

Nije novost kako su zaposlenici najuspješniji u poslovima u kojima i oni sami uživaju. Stoga je potrebno dobro istražiti potencijalnoga poslodavca prije skoka u selekcijski proces. Moj posao će Vam pomoći pronaći pravo radno mjesto.  Dok je plaća neupitno bitna prilikom traženja posla, nemojte zanemariti ostale elementa kvalitetnoga posla, kao što su stabilnost i vrijednosti same organizacije i mogućnost za daljnji napredak. Svakako dobro upoznajte potencijalnoga poslodavca prije nego li prihvatite radno mjesto.

Pristojna plaća i bonusi su svakako temelj kompanije u predanosti svojim zaposlenicima. Trebate znati kako će poslodavac svakako znati nagraditi Vaše napore, brinući se za Vašu dobrobit i adekvatno plaćajući Vaše vrijeme i trud. Provjerite i usporedite plaće u Vašoj struci. Pri usporedbi poslodavaca, obradite pažnju na cijeli paket pogodnosti.

Sigurnost i stabilnost

Utvrdite nudi li Vam poslodavac sigurnost radnog mjesta. Provjerite financijsku stabilnost organizacije. To će Vam pomoći da si olakšate brige da biste možda mogli ostati bez radnog odnosa, ili da će potencijali poslodavac ostati bez posla. Iako ti podaci ne nude nikakav oblik jamstva, neke tvrtke drže do bolje reputacije nego li ostale – što će Vam omogućiti da se na radnome mjestu osjećate sigurnije i sretnije.

Vrijednosti

Na međuljudske na odnose unutar same tvrtke utječu karakteri, uvjerenja i načini ponašanja unutar iste. Dobro se informirajte o vrijednostima i međuljudskim odnosima unutar kompanije, te pronađite onu koja Vam najviše odgovara. To ponekada može biti teško jer Vam poslodavac i postojeći zaposlenici neće dati brzi, jasan odgovor. Ako je moguće, dogovorite probni rok prije nego li prihvatite radno mjesto, kako bi moj posao bio što ugodniji.

Mogućnost za napredak

Za moj posao je bitna i mogućnost za daljnjim rastom i napretkom. Kvalitetni poslodavci investiraju u svoje zaposlenike. Pomažu im otkriti i razviti njihove talente, bilo na poslu ili u privatnom životu. Poslodavac koji cijeni svoje zaposlenike, pružiti će im kontinuiranu edukaciju, pomoći im financirati dodatna usavršavanja. Raspitajte se o mogućnosti napretka unutar kompanije.

Dobro se informirajte

Tehnologija je uvelike omogućila provjeru i pretragu informacija o poslodavcima. Moj posao savjetuje da prije odlaska na razgovor, pogledate web stranicu, aktivnost na društvenim mrežama, recenzije i objave u medijima. Ove informacije Vam mogu dati ideju na to što je misija kompanije, postignuća te reputacija iste. Istraživanje informacijama o ključnim osobama; kao što su edukacija i prijašnje radno iskustvo Vam mogu uvelike pomoći da bolje razumijete organizaciju i što se očekuje od zaposlenika iste.

I dok Internet može pružiti pregršt korisnih informacija, bitno je ostvariti kontakt s ljudima; pokušajte bolje upoznati potencijalne kolege i poslodavca.

Dobra informiranost priprema Vas za razgovor za moj posao. Informiranost o kompaniji priprema Vas na moguća pitanja, ali i da sami sastavite svoja za njih. Baš kao što i sam poslodavac želi osigurati prvu osobu za pravo mjesto, tako se i Vi želite osigurati koji je poslodavac pravi.

Ne zaboravite da je kvalitetan životopis već pola posla.