moj posao

Kako napisati otvorenu molbu za traženje posla

Otvorena molba je dosta uobičajen način traženja moj posao te predstavlja samo jedan od više načina kontaktiranja potencijalnih poslodavaca. Nemojte ju zanemariti jer može biti poprilično učinkovit način traženja novog poslodavca. U nastavku ćemo navesti neke važne točke o tome kako napisati otvorenu molbu za posao kako bi traženje posla ovim putem bilo što učinkovitije.

1. Poznajte svoju branšu

Prije slanja otvorenih molbi potencijalnim poslodavcima dobro istražite vlastitu industriju te tvrtke u koje planirate slati molbe za moj posao. Isto tako proučite što sve uključuje određena pozicija kako biste znali koje vještine trebate navesti i imati. Dobro je također istražiti kulturu tvrtke te onda navesti zašto ste baš vi ispravan odabir i da ćete se dobro uklopiti u novi tim.

2. Obratite se onome tko će primiti molbu

Jedan način da se izdvojite iz gomile je da se ispravno obratite onome tko će primiti molbu za moj posao. To pokazuje da ste se potrudili istražiti podatke o tvrtci te čini cijelu molbu osobnijom i manje generičkom. Osoba koja primi takvu molbu će zasigurno to cijeniti te će to povećati vjerojatnost da budete zaposleni na poziciji na koju se prijavljujete.

3. Kvalitetno se predstavite

Odmah u prvom odlomku vaše molbe predstavite se te možete navesti detalje o svom interesu za moj posao i što vas čini idealnim kandidatom za poziciju.

Koristeći informacije koje ste naučili istraživanjem svoje branše, opišite relevantne vještine koje posjedujete i od koje bi tvrtka za koju ste zainteresirani imala koristi. Također, dobra ideja je spomenuti kako ste saznali za tvrtku i zašto želite moj posao nastaviti u njoj.

4. Opišite vlastite kvalifikacije

Opisivanje vlastitih kvalifikacija je ključan dio vaše molbe za posao te će vam omogućiti da potencijalnom poslodavcu pokažete zašto ste idealna osoba za moj posao. Jednostavno dodatno razradite vještine i znanje koje ste spomenuli u početnom odlomku ili u cv za moj posao. Iz prošlih radnih mjesta možete navesti vještine i iskustvo koje bi moglo biti zanimljivo novom potencijalnom poslodavcu.