moj posao

Kako do unaprijeđenja na poslu?

Kako doći do unaprjeđenja na poslu, kako ga postići, kako se „izboriti“ za unaprjeđenje“ moj posao me ne plaća dovoljno i želim unaprjeđenje“. Unaprijeđena se mogu dobivati na razne načine, ali ono najglavnije je da vi kao radnik nećete dobit unaprjeđenje ako se ne trudite, nekad ne radite prekovremeno i na kraju svega ne pitate za unaprjeđenje.

Ne govorim o unaprijeđenju eto radila sam mjesec dana super sad ocu unaprijeđenje… To je proces i dosta potraje. Ali ono najbitnije je radit i pitat, izborit za unaprijeđenje jer vam šef sigurno neće dati jer njemu paše vas plaćati manje ili bude „moj posao ima škrtog šefa“, a zapravo je samo pogreška u komunikaciji s vaše strane.

1.Moraš se prestat brinuti- „moj posao je stresan!!“

Ništa novo svaki posao je stresan, niko ne utječe na stres isto… Ali  trebate udahnut smirit se jer sa stresom ćete si lako zablokirat mozak ukipit se i nećete moći funkcionirat. Probajte naći neki „ispušni ventil“ koji će vam pomoći pri stresu i odteretit vas stvari. To može biti meditacija, 3 minute hoda, trening itd… Čisto da vam se mozak može odmorit.

2. Preuzmite više posla- „moj posao ima previše posla“

               Neka to je odlična stvar ide u vašu korist. Hoćete unaprijeđenje moraćete radit više i brže. Ako se vidi da se trudite tako ćete i uspijet dobit unaprijeđenje.

3. Dođite prije svih, otiđite poslije šefa- „moj posao uzima puno vremena“

               Ovo je moždaprva stvar koju bi ja koristio da želim unaprijeđenje. Razlog je taj što ste npr u 8 sati na svmo stolu i radite, a odlazite ne u točno 16:00h već u 16:35h ili 17:10h. Možda se neće odmah skužiti da tako radite ali kroz neko vrijeme će se morat skužit, a i vama će se isplatit.

4. Pokazati da ste zainteresirani za posao- „moj posao je dosta dosadan“

               Možda i je, možda i nije. Ono najbitnije i oko čega se možemo složiti je da potrošite pola sata kroz jedan dan razmišljajući o idejama koje biste predložili na sljedećem „meetingu“ za poboljšanje vašeg projekta, firm itd…. Ali ono bitnije pokazat će vašu volju i zainteresiranost na poboljšanje firme.

5. Pitanja kako mogu napredovati u svom poslu?- „moj posao je tih niko s nikim ne priča“

               Nije bitno, ono što je bitno da vi osoba koja radite u toj firmi pitate druge bilo šta da vam padne na pamet npr „kako si poboljšat životopis?“, „ koji posao dobro isplaćuje?“. Šta god bitno je samo pitati, možda i da izgledate kao čudak i sve nije bitno još ide u vašu korist jer se trudite a šefovi veoma to dobro primjete.

6. Promjena vašeg izgleda- „moj posao ne zahtijeva profinjeno oblačenje“

               Mislite „niko se ne oblači profinjeno u mojem uredu itd..:“ Super onda vas ne spriječava da vi se obučete profinjeno. Ne mora to biti suknja,haljina, ne znam ni ja šta, ali mislim da obične traperice, jednobojna majica i neka jaknica, mogu donijet bolji izgled na osobu nego kad dođu trenirka, raspale patike, duksa i najgore zgužvana majica. Razlog je taj što npr šef uvijek uzima ljude koji bi njemu pridonijeli neku težinu (u dobrom smislu), nego nekoga koji se raspada i ne liči na osobu koja ima neku svoju težinu.