moj posao

5 prodajnih vještina za uspjeh u prodaji

U nastavku donosimo pet prodajnih vještina za moj posao uz koje ćete uspješno prodati sve što poželite i koje će vam pomoći u unaprjeđenju karijere.

INTERPERSONALNE VJEŠTINE

Interpersonalne vještine u moj posao su jedne od najpotrebnijih vještina za posao u prodaji, budući da ćete morati komunicirati s ljudima prilikom procesa prodaje – i to u svim njezinim fazama. Između ostalog, one obuhvaćaju jednu od najvažnijih vještina, a to je aktivno slušanje. Riječ je vještini ključnoj za uspješnu prodaju. Važno je što bolje naučiti slušati potrebe kupca ili klijenta i prilagoditi priču o proizvodima ili uslugama njegovim potrebama.

POZNAVANJE PROIZVODA

Bez obzira na to u kojoj tvrtki radite, važno je za moj posao intenzivno poznavanje onoga što ona nudi. Posebice ako radite na poslovima izvršnog direktora prodaje. Morate znati apsolutno sve o proizvodima i uslugama kako biste mogli svakom kupcu ili klijentu predložiti rješenje, odnosno proizvode ili usluge koje će mu pomoći, a koje ćete vi prilagoditi njihovim potrebama i željama.

Odlično poznavanje proizvoda od ključnog je značaja za svaku prodaju, bilo veleprodaju ili maloprodaju. Ako vam kupac postavi pitanja o određenom proizvodu ili usluzi, a vi ne znate na to odgovoriti, vaša se prodaja vrlo vjerojatno neće ostvariti. Ne očekujete da ćete tako napredovati. A ako radite na proviziju, ostvarit ćete i dodatan pad prihoda.

SPOSOBNOST VOĐENJA

Vođenje za moj posao je mnogo više od toga reći drugima što bi trebali raditi. Vještine vođenja idu u korak s interpersonalnim vještinama i znanjem kako motivirati druge za izvršavanje potrebnih zadataka.

Jednom kada poboljšate liderske vještine, uspjeh će doći sam od sebe. Vaši kolege će također ostvariti bolje rezultate, a dobar pristup i pokazivanje empatije za njihove brige i probleme, jasno će im dati od znanja da vam je stalo do njih, kako privatno, tako i poslovno, što će se opet odraziti na bolju atmosferu u timu i lakše vođenje poslovanja.

RADNA ETIKA

Radna etika u moj posao važna je za svako područje rada, a posebno u karijeri koja je izazovna i brza poput prodaje. Osobito je važna u ranim fazama i kad postignete određeni položaj. Radna etika ovisi i o onome što radite te predstavlja li vam određeni posao osobno zadovoljstvo i sreću. U tom slučaju, njegovanje radne etike bit će prilično jednostavan zadatak.

Ako trenutno tražite posao, dobro ispitajte radnu etiku tvrtke, menadžmenta i budućih kolega. Ako se ne slažete s njihovom radnom etikom i vaša razmišljanja su suprotna od njihovog, rad na takvom poslu neće biti nimalo lak. Možda da ipak razmislite o tome da karijeru nastavite na nekom drugom radnom mjestu?

VJEŠTINE UČENJA

S karijerom u prodaji uvijek dolazi i mnogo toga za učenje. Od toga da saznate sve informacije o proizvodu ili usluzi do znanja o određivanju cijena. Iz tog razloga razvijanje vještina učenja možda je najvažnija vještina koja će vam trebati u prodaji.

S obzirom na to, poradite na svojim tehnikama učenja za moj posao. Vratite se mislima na fakultet ili u srednju školu i prisjetite se kako ste učili. Učite li bolje vizualno ili čitanjem? Otkrivanje vašeg stila učenja dobra je osnova za nastavak razvijanja i samih prodajnih vještina koje će vam pomoći u zadržavanju važnih informacija potrebnih za ostvarenje uspjeha.