moj posao

Zašto je lakše dobiti novi posao dok ste zaposleni

Traženje novog posla može biti izazovno, ali važno je razmotriti najbolje strategije za pronalazak nove profesionalne prilike. Jedan od čestih razmatranja je da li je bolje tražiti novi posao dok ste već zaposleni ili se fokusirati na potragu nakon što ste već napustili trenutno radno mjesto. U ovom članku istražit ćemo zašto je lakše dobiti novi posao dok ste zaposleni.

Financijska sigurnost i moj posao

Jedna od glavnih prednosti traženja novog posla dok ste zaposleni je financijska sigurnost koju pruža moj posao. Dok ste još uvijek zaposleni na svom trenutnom radnom mjestu, imate redoviti izvor prihoda koji vam omogućuje da zadovoljite svoje financijske obveze povezane s moj posao. To vam daje fleksibilnost da se koncentrirate na pronalaženje idealne prilike i ne morate žuriti u prihvaćanje prvog ponuđenog posla samo zbog financijske potrebe.

Povećanje vrijednosti na tržištu rada za moj posao

Kada ste zaposleni, imate priliku razvijati svoje vještine i iskustvo. Stjecanje novih vještina i postizanje postignuća na moj posao može vam pomoći povećati vrijednost na tržištu rada. Imajući ažurirane vještine i relevantno iskustvo, privlačit ćete pažnju potencijalnih poslodavaca i povećavati svoje šanse za dobivanje bolje ponude za moj posao.

Pokazivanje kontinuiteta i stabilnosti

Traženje novog posla dok ste već zaposleni također može pokazati kontinuitet i stabilnost u karijeri za posao. Poslodavci često cijene kandidate koji su već zaposleni jer to ukazuje na to da su vrijedni i traženi na tržištu rada. Oni mogu vidjeti sposobnost prilagodbe i izvršavanje obveza na trenutnom radnom mjestu, što ih može potaknuti da vam ponude bolje uvjete ili napredovanje.

Veće pregovaračke pozicije

Kada već imate posao, imate snažniju pregovaračku poziciju kada razgovarate o novoj ponudi zaposlenja. Budući da imate radon mjesto, imate više prostora za pregovaranje oko plaće, beneficija, uvjeta rada i fleksibilnosti. Možete koristiti svoje trenutno zaposlenje kao polugu za dobivanje boljih uvjeta na novom radnom mjestu.