moj posao

Prvi posao

Moj posao ili prvi moj posao može biti izazovan, ali i zabavan i koristan za steći iskustva. Ovo su neki savjeti za prvi posao:

1. Iskoristite svoju mrežu – pitajte prijatelje, obitelj i poznanike za preporuke ili savjete

2.Pripremite dobar životopis i motivacijsko pismo

3.Tražite radna mjesta u svom području interesa i kompetencije. Te je bitno da možete reci „Moj posao je najbolje plaćen

4.Prijavite radna mjesta, uključujući prakse, volontiranje ili privremene pozicije.

5. Budite spremni na intervju i iskoristite ga za pokazivanje svog entuzijazma i motivacije.

6. Slušajte savjete životnih mentora ili stručnjaka u svom polju i učite iz svog prvo posla.

Razjašnjenje savjeta da vam bude najbolji prvi moj posao:

  1. Iskoristite svoju mrežu- Mreža može biti korisna za pronalaženje radnih prilika i za dobivanje preporuka od ljudi koji su već prošli kroz proces „ tražim da prvi posao bude najbolji moj posao“. Razgovarajte sa svojim prijateljima, obitelji i poznanicima i pitajte ih da li znaju za neka otovrena radna mjesta ili da li su svjedoci nečijeg uspjeha u traženju posla.
  2. Pripremite dobar životopis i motivacijsko pismo- Životopis je prva stvar koju će poslodavci vidjeti, pa je vrlo važno da bude profesionalan i uredan. Motivacijsko pismo pruža priliku da se istakne vaša motivacija za radno mjesto i da  se iskaže zašto ste pogodni za to mjesto.
  3. Tražite radna mjesta u svom području interesa i kompetencije – Potražite radna mjesta koja su vezana za vaše interese i kompetencije, što će vam omogućiti da radite u području u kojem ste zainteresirani i u kojem možete reci ovo je moj posao i razvijati ga.
  4. Prijavite se za radna mjesta, uključujući prakse, volontiranje ili privremene pozicije – Iako možda niej ono što ste httjeli, privremeno ili volontersko radno iskustvo može vam pomoći da steknete korisna znanja i iskustva.
  5. Budite spremni na intervju i iskoristite ga za pokazivanje svog entuzijazma i motivacije – Intervju je prilika da se istekne vaš znanje, entuzijazam i motivacija za radno mjesto. Pripremite se za intervju, pročitajte više o kompaniji i radnom mjestu te pokušajte izmisliti što bi baš vas poslodavac mogao pitati.
  6. Sllušajte savjete životnih mentora ili stručnjaka u svom polju i moj posao– Razgovarajte sa životnim mentorima ili stručnjacima u svom polju i slušajte njihove svjete i preporuke. Učite na njihovim greškama i ne ponavljajte ih, to će vam ubrzati bilo koji proces na vašem novom poslu.