moj posao

Kada se šalje prijava za posao?

Prijava za moj posao koju pošaljete ponedjeljkom ima puno veće šanse od one koju pošaljete subotom, koja je nagori dan za prijavu za moj posao.

Prijava za posao je kao i svaki drugi email

Razmislite malo kako vi funkcionirate na početku tjedna, a kako na kraju?  Mailove koje dobijete pri kraju tjedna, petkom ili subotom vjerojatno ćete ostaviti za sljedeći tjedan jer ste već preumorni i jedva čekate vikend. A u ponedjeljak ujutro vam dolaze već novi mailovi i postoji velika vjerojatnost da one od prošlog petka nećete ni otvoriti.

To su rezultati webstranice Bright.com koja povezuje kandidate viših kvalifikacija sa poslodavcima. Imaju preko 6 milijuna posjetitelja mjesečno i četvrta su online destinacija za traženje posla na svijetu. Do ovih saznanje došli su na temelju istraživanja pola milijuna prijava za moj posao.

Utvrdili su da se najviše kandidata za moj posao prijavljuje na oglase utorkom, a svega 20% njih ima uspjeha, odnosno dobiva poziv na razgovor za moj posao. Najmanje ih se prijavljuje subotom, koja je i dan s najlošijim uspjehom za kandidate.

Kandidati koji šalju svoje prijave za moj posao, ponedjeljkom imaju najveće šanse za uspjeh – 30% njih dobiva poziv na razgovor za posao.

Dobrom pripremom protiv faktora koje ne možete kontrolirati

Prema nekim istraživanjima, bolje ćete proći na razgovoru za moj posao u jutarnjim satima, u odnosu na poslijepodnevne sate. Ispitivači često žele imati određeni prosjek za dan, tako da ako su kandidate tijekom prvog dijela dana dobro ocijenili, kasnije kandidate će moguće lošije ocijeniti kako bi zadržali prosjek.

Dodatno, ljudi koji rade u ljudskim resursima i posredničkim tvrtkama su i sami desetkovani krizom i teško se nose sa ogromnim brojem prijava koje zaprimaju nsvakodnevno. Stoga su svoje vještine usavršili toliko da vaš životopis dobiva svega 6 sekundi za odluku idete li dalje ili ne.

U moru faktora koji nemaju veze s vama i vašim sposobnostima jedino što možete napraviti je pripremiti se na najbolji mogući način: istaknuti rezultate u životopisu, pripremiti se na najčešća pitanja na razgovoru za moj posao….