moj posao

Otvorena molba – više poželjna u teoriji nego u praksi?

Volja za radom? Prisutna. Iskustvo? Prisutno. Usvajanje novih vještina? Uvijek! Otvoreni natječaji? Bez rezultata. Nije neuobičajeno da osoba želi raditi, ima iznimnu motivaciju, želi učiti, zaraditi, razvijati se i graditi budućnost, ali jednostavno nema otvorenih radnih mjesta na koja bi se mogla prijaviti. U takvim slučajevima, preporučuje se slanje otvorene molbe, za moj posao, poslodavcu kod kojeg biste željeli raditi.

No, otvorena molba može biti dvosjekli mač. Može uspjeti ili završiti u smeću. Bez obzira na ishod, naši sugovornici se slažu da je vrijedno poslati je, bilo elektroničkom ili fizičkom poštom.

Otvorena molba za posao – Je li vrijedno pokušaja?

Ali što točno predstavlja otvorena molba za moj posao? To je kontaktiranje poslodavca koji nije objavio natječaj za radno mjesto, s namjerom da izrazite svoj interes i spremnost za rad kod njih. Na taj način pokušavate staviti sebe “na listu” za moj posao, ukoliko će biti potreban zaposlenik s vašim profilom.

“Otvorena molba omogućuje kandidatima da privuku pažnju bez obzira na to je li trenutno otvoreno radno mjesto ili ne. Ako je dobro napisana, istaknut će vaše kvalitete i vještine koje općenito mogu biti korisne poslodavcu”, objasnila je Katja Matić, direktorica ljudskih resursa u Adria Dental Group d.o.o.

Međutim, postoji skeptičnost jer veća poduzeća, tvrtke i korporacije obično slijede točno određen postupak zapošljavanja i rijetko odstupaju od njega. Stoga slanje otvorene molbe može izgledati uzaludno. Uvijek je stoga važno provjeriti postoji li na web stranici poduzeća mogućnost upisa u bazu kandidata. Time dajete do znanja da ste zainteresirani i kada se pojavi pogodno radno mjesto, imat će vaše podatke i kontaktirati vas. A najvažnije od svega – nećete biti neinformirani. Ako samo pošaljete otvorenu molbu za moj posao, postoji mogućnost da poslodavac to shvati kao negativan znak jer niste dovoljno zainteresirani da istražite njihovu web stranicu i saznate za mogućnost upisa u bazu kandidata.

Ipak, Matić smatra da “danas više nego ikad ima smisla slati otvorene molbe”. Na kraju krajeva, nemate što izgubiti.

“Slanjem otvorenih molbi ne gubimo ništa, a u slučaju pozitivnog odgovora imamo puno toga za dobiti”, napomenula je.

Manje konkurencije = veće šanse

Trajković je također naglasila važnost zapamćivanja da prilikom takvog načina prijave postoji manje konkurencije jer pozicija nije javno objavljena i drugi kandidati se ne prijavljuju. Iz tog razloga se ističemo pred poslodavcem, posebno ako je naša molba kvalitetno napisana, jer time dokazujemo motivaciju i proaktivnost – vrline koje kvalitetni poslodavci cijene kod svojih zaposlenika.

“Čak i ako poslodavac trenutno ne vidi mogućnost zapošljavanja osobe koja šalje otvorenu molbu, postoji velika šansa da će prije nego što objave oglas online kontaktirati kandidata i provjeriti je li još uvijek zainteresiran za posao”, rekla je Trajković.

Na pitanje je li odgovor na otvorenu molbu obično negativan ili su to samo predrasude, Trajković ističe da osoba koja je zainteresirana za određeni moj posao ili određenog poslodavca ne bi trebala brinuti o statističkim podacima, već slijediti svoj osjećaj i “stvoriti snažnu, upečatljivu i neodoljivu molbu koja će potaknuti poslodavca da želi saznati više o njoj i pružiti joj priliku za intervju”, opisuje Trajković.

Otvorena molba smanjuje vrijeme potrage za zaposlenicima

Ali kakve su zapravo te upečatljive molbe i što obuhvaćaju? Molbe koje privlače pažnju su one koje pokazuju da je kandidat uložio napor i istražio poslodavca, te ističu vještine ili iskustvo koje bi mogli biti korisni poslodavcu, napomenula je HR direktorica Matić.

Trajković je naglasila da svaka kvalitetna otvorena molba treba odgovore na sljedeća pitanja:

  1. Zašto se javljam baš tom poslodavcu – koja je moja motivacija i što cijenim kod tog poslodavca?
  2. Jesam li prepoznala neke izazove kod poslodavca za koje vjerujem da bih svojim znanjem i sposobnostima mogao pomoći i pridonijeti poslovanju poslodavca?
  3. Zašto baš vidim sebe na toj poziciji i zašto vjerujem da bih dobro obavljao/obavljala svoj posao (vještine, radne navike, mreža kontakata + iskustvo)?
  4. Koja su moja postignuća i znanja koja ukazuju na to da bih mogao/mogla kvalitetno obavljati taj moj posao?

Važno je uvijek imati na umu da otvorenom molbom izražavate izravnu motivaciju, što je uvijek jedan od ključnih faktora pri odabiru novih zaposlenika, napomenula je Matić.

“S obzirom na opću nestašicu visokokvalificiranog osoblja kada nam je potrebno, vrijeme uloženo u razgovore s kandidatima koji su poslali otvorene molbe izuzetno je korisno i definitivno skraćuje vrijeme popunjavanja otvorenih radnih mjesta”, istaknula je Matić.

Međutim, ponekad postoji pitanje hoće li ta molba doći do pravih ruku – bilo u velikim bilo u malim poduzećima – i hoće li je poslodavci “primijetiti”.

Iz perspektive poslodavca: kako pristojno odbiti

Ako se nađete u suprotnoj situaciji – kao osoba kojoj stiže otvorena molba, a nemate stvarno potrebu za još jednim članom tima, Trajković naglašava važnost iskrenog, pristojnog i dobronamjernog odgovora na tu molbu. Imajte na umu da taj kandidat može biti potencijalni budući klijent ili zaposlenik.

“Da biste održali optimizam, korisno je pohvaliti kandidata na njegovoj proaktivnosti. Ako primijetite nešto što smatrate nedostatkom i imate konstruktivan prijedlog, svakako ga iznesite na “nježan” i podržavajući način. Na taj način će kandidat prepoznati dobre namjere i zadržati motivaciju za slanje daljnjih otvorenih molbi”, istaknula je Trajković.

Također, dodala je da je vrlo ljubazno zaželjeti kandidatu sreću u daljnjim koracima i predložiti da prati objavljene oglase za moj posao kod željenog poslodavca.