moj posao

Zapošljavanje studenata, da ili ne?

Postoje nekoliko razloga zašto bi neka tvrtka trebala zapošljavati studente, prvi moj posao:

  1. Novi perspektivi i inovacije: Studenti dolaze iz različitih fakulteta i programa, a njihovo obrazovanje i iskustva učeći nove tehnologije i metode rada mogu donijeti nove perspektive i inovacije u tvrtku.
  2. Fleksibilnost i energija: Studenti su često fleksibilniji u smislu radnog vremena i dolaska na moj posao i mogu dati dodatnu energiju i entuzijazam u radno okruženje.
  3. Niski troškovi zapošljavanja: Studenti često traže niže plaće i manje iskustva je im je to prvi moj posao, što ih čini pogodnima za rad u manjim ili start-up tvrtkama.
  4. Mogućnost zapošljavanja nakon školovanja: Studenti koji rade za tvrtku dok su još u školi često su zainteresirani za zapošljavanje nakon završetka školovanja, što pomaže tvrtki da gradi dugotrajne veze s mladim talentima kako bi imali moj posao iz snova.
  5. Povećana društvena odgovornost: Zapošljavanjem studenata, tvrtka može pokazati svoju društvenu odgovornost i podršku mladima u njihovoj karijeri.

Ukupno, zapošljavanje studenata može donijeti brojne koristi za tvrtku, od pružanja novih perspektiva i inovacija do povećanja društvene odgovornosti i izgradnje dugotrajnih veza s mladim talentima.

Kako razvijati svoje vještine ako vas tvrtke ne žele zaposliti

Ako vas tvrtke trenutno ne žele zaposliti, to ne znači da ne možete razvijati svoje vještine i napredovati u karijeri i nadati se da vas moj posao iz snova čeka po završetku fakultetskog obrazovanja. Ovdje su neke ideje koje vam mogu pomoći u tome:

  1. Iskustvo u volontiranju: Tražite volontiranje u organizacijama koje se bave područjem koje vas zanima. To vam daje priliku da razvijete svoje vještine, steknete iskustvo i steknete nove kontakte za budući moj posao.
  2. Online tečajevi: Postoje brojni besplatni i plaćeni online tečajevi koji vam omogućuju da steknete nova znanja i vještine. Platforme kao što su Coursera, Udemy i LinkedIn Learning nude širok izbor tečajeva u različitim područjima.
  3. Osobno učenje: Knjige, članci, web stranice i druge izvore informacija dostupne su na internetu i omogućuju vam da naučite nove stvari iz vašeg interesnog područja.
  4. Mentorstvo: Tražite mentorstvo od stručnjaka iz područja koje vas zanima. Oni vam mogu pružiti savjete, motivaciju i podršku tijekom vašeg razvoja.
  5. Stvaranje projekata: Razvijte svoje vještine stvarajući vlastite projekte. To može biti nešto što ste željeli napraviti ili nešto što ste naučili na tečaju ili učenju.

Ukupno, postoje mnoge stvari koje možete učiniti da razvijete svoje vještine i napredujete u karijeri, čak i ako vam trenutno nije omogućeno raditi moj posao u tvrtki. Bitno je da budete strpljivi i uporni.